درست کردن مربای خانگی کار چندان سختی نیست. البته این به میوه‌‌ای که انتخاب می‌کنید هم بستگی دارد. مثلا استفاده از فلفل کار را خیلی سخت می‌کند چون بسیار لطیف است و اگر درست پخته نشود، آب می‌شود. در این ساختنی به شما یاد می‌دهیم چطور مربای فلفل خانگی را به روشی درست کنید که خیلی رقیق نشود و طعم خوبش را حفظ کند.

در این دستور تهیه مربای فلفل خانگی از شکر استفاده نمی‌کنیم و همین باعث می‌شود نسبت به محصولات تجاری سالم‌تر باشد. ضمن اینکه شما می‌توانید با انتخاب نوع فلفل، میزان تندی و طعم مربا را کنترل کنید.

گام اول: مواد لازم

  • ۱۵ عدد فلفل هابانرو یا فلفل هندی
  • یک عدد فلفل دلمه‌ای قرمز
  • یک کنسرو آناناس – از کنسرو خرد شده استفاده کنید نه حلقه‌ای
  • فلفل خشک – فلفل را به صورت خرد شده داخل مربا خواهیم ریخت.
  • یک فنجان سرکه
  • جایگزین شکر به اندازه ۵ فنجان شکر – ما از شکر اسپلندا استفاده کردیم.
  • پکتین بدون شکر یا با شکر کم
  • قابلمه بزرگ – اندازه قابلمه باید قدری باشد که شیشه مربا را کاملا در آب قرار بگیرد.
  • تابه
  • شیشه مربا
  • غذاساز

گام دوم: شیشه‌ها را آماده کنید

شیشه‌های مربای فلفل خانگی را بشویید و داخل یک قابلمه پر از آب گرم بریزید. سپس قابلمه را روی شعله بگذارید تا جوش بیاید. در شیشه‌ها را هم در یک ظرف جداگانه بجوشانید. اگر درها لاستیک دارند، آنها را جدا کنید.

بعد از جوش آمدن آب، شعله را خاموش کنید و بگذارید شیشه‌ها در آب بمانند. در ضمن این آب را دور نریزید چون دوباره به آن نیاز داریم.

در ساختنی بخوانید :
ساخت سینی چوبی با رزین و عکس های محبوب تان!

گام سوم: مخلوط فلفل را آماده کنید

فلفل‌ها را ببرید و دانه‌ها و مغزی سفیدشان را جدا کنید. فلفل‌های هندی را از وسط ببرید و فلفل‌های بزرگتر را به چند تکه تقسیم کنید.

همه فلفل‌ها، کنسرو آناناس به همراه شربتش و یک فنجان سرکه را داخل غذاساز بریزید و چندبار آنها را هم بزنید. دقت کنید این ترکیب نباید کاملا پوره بشود و همین که به تکه‌های کوچک تقسیم بشود، کافیست.

گام چهارم: پکتین و شکر رژیمی را مخلوط کنید

پکتین را روی شکر رژیمی بریزید و با همزن خوب مخلوط کنید تا پکتین گوله نشود.

گام پنجم: پخت مربای فلفل خانگی را شروع کنید

مخلوط داخل غذاساز را به ترکیب شکر/پکتین اضافه کنید و خوب هم بزنید. در همین مرحله کمی فلفل قرمز خشک خرد شده به مخلوط اضافه کنید. این مواد را روی شعله ملایم بگذارید و صبر کنید تا شکر آب بشود. فراموش نکنید مربای فلفل را مرتب هم بزنید و حواستان باشد، نسوزد.

گام ششم: شیشه‌ها را آماده کنید

با انبر شیشه‌ها را از داخل آب جوش بیرون بکشید و روی کاغذ مومی بگذارید تا خشک بشوند. بگذارید درها همچنان در آب بمانند. هم زدن مربای فلفل را هم فراموش نکنید.

گام هفتم: مربا را بجوشانید

وقتی مربا کاملا جوش آمد (جوش آمدنی که با هم زدن از بین نرود)، دو دقیقه صبر کنید و سپس شعله را خاموش کنید. همین طور هم زدن مربا را ادامه بدهید تا از جوش بیفتد.

حالا می‌توانید مربای فلفل خانگی را تست کنید. یک قاشق را در فریزر بگذارید تا کاملا سرد بشود. این قاشق را در مربا فرو کنید و پرش کنید. این یک قاشق مربا را در دمای اتاق بگذارید و ببینید بعد از سرد شدن غلیظ می‌شود یا نه. اگر مربا خیلی رقیق بود، باید آن را دوباره بجوشانید.

در ساختنی بخوانید :
ریموت کنترل لوازم خانه بدون میکروکنترلر با استفاده از فرستنده و گیرنده RF

گام هشتم: شیشه‌ها را پر کنید

پر کردن شیشه‌های مربا اصول خودش را دارد. اول اینکه اصلا نباید از ظروف پلاستیکی استفاده کنید (حتی برای انتقال مربا به داخل شیشه‌ها). دوم اینکه باید از ظرفی برای ریختن مربا داخل شیشه‌ها استفاده کنید که سرش باریک باشد و لبه‌های شیشه‌ها را کثیف نکند. ظرف‌ها را هم باید کاملا پر کنید تا حداقل هوای ممکن داخلشان بماند. اگر ظرفی نصفه پر شد، حتما اول آن مربا را بخورید.

بعد از پر کردن شیشه‎ها، لبه‌هایشان را با یک دستمال نمدار تمیز کنید. درها را از داخل آب جوش بیرون بیاورید و آنها را سفت به شیشه‌ها ببندید. درها را نباید خیلی محکم کنید و همینکه چفت باشند، کافیست.

گام نهم: شیشه‌های مربای فلفل خانگی را بجوشانید

شیشه‌ها را داخل آب جوش بگذارید و مطمئن شوید آب کاملا شیشه‌ها را بپوشاند. آب را بجوشانید و بگذارید ۱۰ دقیقه قل بخورد.

بعد از ۱۰ دقیقه، شعله را خاموش کنید و شیشه‌ها را بیرون بیاورید تا سرد بشوند. در حین سرد شدن صدایی از شیشه‌ها خواهید شنید و فشار روی در هم از بین می‌رود. صبر کنید شیشه‌ها سرد بشوند و سپس آنها را از درشان بلند کنید. اگر در صدا ندهد با بلند نشود، شیشه‌ها به درستی هواگیری شده‌اند و برای فریز شدن آماده هستند.

بعد از ۱۲ ساعت می‌توانید مربای فلفل را سرو کنید. قرار دادن مربا در فریزر سرعت را بیشتر می‌کند اما نیازی به نگه داشتن مرباها در یخچال نیست.

مربای فلفل خانگی آماده است

این مربای تند یکی از متفاوت‌ترین مزه‌هایی است که در عمرتان می‌چشید. البته اگر طرفدار چیزهای تند نباشید، خیلی برایتان جالب نخواهد بود. فراموش نکنید بعد از پایان کار، تمام سطوح و وسایلی که با فلفل تماس داشته‎اند را خوب بشویید و تمیز کنید. این تکه‌های فلفل خیلی راحت می‌توانند به چشمتان برسند.

در ساختنی بخوانید :
کاتر برقی بسازید و با آن فوم، آکریلیک، پلکسی گلاس و ... را ببرید

نوش جان.

منبع