درست کردن کیک و شیرینی برای مهمانی‌ها معمولا کار سختی است. کیکی که ظاهر شیک و جالب داشته باشد، معمولا به صرف زمان زیادی نیاز دارد. البته اگر از مواد اولیه خاص استفاده کنید، کارتان ساده‌تر می‌شود. مثلا ریواس که به راحتی می‌توانید با آن الگوهای زیبا بسازید و مواد خوراکی را تزیین کنید. در این ساختنی به شما یاد می‌دهیم چطور پای توت فرنگی و ریواس درست کنید و میز پذیرایی‌تان را زیباتر کنید.

در کنار ظاهر زیبا، طعم این کیک پای هم بسیار لذیذ است. علاوه بر ترکیب فوق‌العاده‎‌ توت فرنگی و ریواس، کمی کرم نارگیل هم به پای اضافه می‌کنیم. البته این کرم بخشی از دستور تهیه پای توت فرنگی و ریواس نیست و می‌توانید آن را با هر چیز دیگری جایگزین کنید.

گام اول: مواد لازم

  • ۱۲۵ گرم کره + کمی کره اضافی برای چرب کردن تابه
  • ۱۲۵ گرم مارگارین گیاهی
  • ۴۰۰ گرم آرد + کمی آرد اضافی برای وردنه
  • نوک انگشت نمک
  • ۲۰۰ گرم شکر + ۶ قاشق چایخوری شکر
  • یک قاشق چایخوری بیکینگ پودر
  • دو عدد تخم مرغ
  • یک قاشق غذاخوری نشاسته ذرت
  • چهار ساقه ریواس
  • ۵۰۰ گرم توت فرنگیشیر نارگیل – اگر می‌خواهید کرم نارگیل درست کنید.

گام دوم: ابزار آشپزی

  • کاسه
  • میکسر با سری معمولی و سری مخصوص خمیر
  • قالب کیک کمربندی
  • تخته برش
  • چاقوی تیز – تیز بودن چاقو برای تزیین پای خیلی مهم است.
  • قلم موی آشپزی
  • فر
  • توری فلزی
  • ترازوی آشپزخانه
  • وردنه
  • قیف و ماسوره – اگر می‌خواهید از کرم نارگیل استفاده کنید.

گام سوم: فر را گرم کنید

قبل از هر چیز فر را روی دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد یا ۳۵۰ درجه فارنهایت بگذارید تا برای پخت پای توت فرنگی و ریواس آماده بشود.

گام چهارم: شیر نارگیل را در فریزر بگذارید

اگر می‌خواهید کرم نارگیل هم درست کنید، همین ابتدای کار شیر نارگیل را در فریزر بگذارید تا سرد بشود. اینکار باعث می‌شود آب نارگیل و کرم نارگیل از هم جدا بشوند.

گام پنجم: مواد را اندازه بگیرید

یکی از مهمترین اصول شیرینی‌پزی اندازه‎‌گیری دقیق مواد است. مواد را اندازه بگیرید و مطمئن شوید دقیقا به مقدار زیر باشند:

  • ۱۲۵ گرم کره
  • ۱۲۵ گرم مارگارین
  • ۲۰۰ گرم شکر

بعد از اندازه‌گیری همه این مواد را با نوک انگشت نمک در یک کاسه بریزید.

گام ششم: مواد را با هم مخلوط کنید

میکسر را بردارید و با سری معمولی، مواد داخل کاسه را با هم مخلوط کنید. مواد را آنقدر هم بزنید که خوب با هم ترکیب بشوند و رنگ ترکیب کمی روشن‏تر بشود.

گام هفتم: تخم مرغ را اضافه کنید

وقتی خوب مواد را مخلوط کردید، یک تخم مرغ داخلش بشکنید. تخم مرغ دیگر را هم برای مالیدن روی کیک نگه دارید.

گام هشتم: مواد را هم بزنید

حالا تخم مرغ را با مواد پای توت فرنگی و ریواس مخلوط کنید.

گام نهم: مواد خشک را اضافه کنید

بعد از مخلوط کردن تخم مرغ می‌توانید مواد خشک را اضافه کنید. ۴۰۰ گرم آرد و یک قاشق چایخوری بیکینگ پودر (۱۶ گرم) را روی مواد بریزید.

در ساختنی بخوانید :
طرز تهیه: کیک شکلاتی خرمایی

گام دهم: مواد را مخلوط کنید

دوباره باید مواد را مخلوط کنید اما اینبار از سری مخصوص خمیر استفاده کنید. مواد خشک را با مواد تر مخلوط کنید تا بیشتر و بیشتر بهم بچسبند. اینکار را آنقدر ادامه بدهید که خمیر خود به خود به شکل توپ دربیاید. در این مرحله، خمیر پای خیلی گوله گوله است و ممکن است فکر کنید به آرد بیشتری نیاز است. نگران نباشید و بدون اضافه کردن آرد هم زدن را ادامه بدهید تا بعد از چند دقیقه به شکل توپ دربیاید.

گام یازدهم: قالب کیک را چرب کنید

حالا قبل از گرد کردن خمیر پای توت فرنگی و ریواس باید کف قالب را چرب کنید. اگر اینکار را فراموش کنید خمیر پای از داخل قالب بیرون نخواهد آمد. کره با کف قالب بمالید و با قلم مو پخشش کنید.

گام دوازدهم: سطح کارتان را آردپاشی کنید

این مرحله را هم فراموش نکنید چون خمیر خیلی راحت به سطح کارتان می‌چسبد. کمی آرد روی سطحی که می‌خواهید خمیر را رویش صاف کنید، بپاشید.

گام سیزدهم: خمیر را پهن کنید

خمیر را از کاسه میکسر دربیاورید و روی سطح آردپاشی شده بگذارید. روی وردنه هم کمی آرد بپاشید. کمی هم روی خمیرتان بپاشید. اینکار مانع از چسبیدن خمیر و وردنه بهم می‌شود. حالا یک دایره بزرگ با خمیر بسازید (حداقل به انداز کف قالب کیک). همانطور که در تصاویر می‌بینید قالب را روی خمیر فشار بدهید تا مطمئن شوید خمیر به اندازه کافی بزرگ شده باشد.

گام چهاردهم: قالب کیک را بپوشانید

خمیر پای توت فرنگی و ریواس آماده است و باید آن را کف قالب بچینید. کف و دیواره‌های قالب باید کاملا پوشانده بشود. بهترین کار اینست که دایره بزرگ را به نوارهای باریک تقسیم کنید. سپس آنها را یکی یکی به قالب منتقل کنید؛ ابتدا کف و بعد دیواره‌ها را بپوشانید. با انگشت‌تان خمیر را به شکل قالب دربیاورید و مطمئن شوید نوارها بهم متصل باشند. هیچ سوراخی هم نباید روی خمیر باشد. سوراخ می‌تواند خمیر را بعد از پخت سست کند.

باقیمانده خمیر را هم برای گام بیست و نهم نگه دارید.

گام پانزدهم: ریواس را بشویید

قبل از برش ریواس‌ها را خوب بشویید.

گام شانزدهم: ریواس را ببرید

حالا باید ریواس را به قطعات کوچک تقسیم کنید. ابتدا ته ریواس را کمی کوتاه کنید. سپس آن را با زاویه ۴۵ درجه و طول یک سانتیمتر برش بزنید. این برش برای ساخت اشکال هندسی زیبا ضروری است.

گام هفدهم: توت فرنگی‌ها را ببرید

ما توت فرنگی را به یک چهارم تقسیم کردیم. البته اگر توت فرنگی‌ها خیلی کوچک هستند باید آنها را از وسط ببرید.

گام هجدهم: توت فرنگی‌ها را اضافه کنید

حالا باید پای توت فرنگی و ریواس را پر کنید. توت فرنگی‌ها را داخلش بریزید و خوب پخششان کنید. مقدار توت فرنگی باید قدری باشد که از قالب بیرون نزند. الگوی هندسی با ریواس روی این لایه چیده می‌شود و بنابراین صاف بودن این لایه خیلی مهم است.

در ساختنی بخوانید :
صندلی تاشو و مسافرتی از جنس چوب و چرم بسازید

گام نوزدهم: نشاسته ذرت را اضافه کنید

حالا یک قاشق غذاخوری نشاسته ذرت را روی توت فرنگی‌ها بپاشید. این نشاسته کمی از آب ریواس و توت فرنگی را جذب می‌کند. اگر این آب اضافی گرفته نشود، خمیر کف پای را خیس می‌شود.

گام بیستم: ریواس‌ها را بچینید

حالا می‌توانید کار با ریواس را شروع کنید. ما طرح گل و هندسی را با ریواس می‌سازیم اما شما می‌توانید هر طرح دیگری را با تکه‌های ریواس بسازید.

گام بیستم و یکم: گل را بسازید

قبل از هر چیز باید گل وسط طرح را بسازید. تکه‌های ریواس هم اندازه را پیدا کنید. با شش تکه ریواس وسط پای توت فرنگی و ریواس یک گل بسازید. مرکز این شش قطعه باید درست وسط پای قرار بگیرد. همه قطعات باید در یک جهت باشند.

گام بیست و دوم: دور دوم را بچینید

حالا ردیف دوم ریواس‌ها را در همان جهت و دور گل بچینید. اینبار هم سعی کنید از تکه‌های هم اندازه استفاده کنید. می‌توانید با قسمت‌های قرمز و سبز هم الگوی رنگی ایجاد کنید.

گام بیست و سوم: الگو را تکرار کنید

همین کار را آنقدر تکرار کنید که به کناره‌های قالب برسید. در تصویر بالا شکل کامل طرح را می‌بینید.

گام بیست و چهارم: روی پای را پر کنید

می‌توانید پای توت فرنگی و ریواس را همین شکلی بگذارید. اما پوشاندن کل سطح پای، شکل و طعم پای را بهتر می‌کند. از اینجا به بعد باید با قطعات کوچکتر کنید چون قطعات بزرگ و هم‌اندازه برای وسط طرح استفاده شده‌اند.

حالا باید با ریواس ردیف‌هایی کنار ردیف‎های قبلی بسازید. به ترتیب فضاهای خالی پر می‌شوند.

گام بیست و پنجم: چیدن ریواس‌ها را ادامه بدهید

همین طور ادامه بدهید و حواستان باشد اینبار هم ریواس‌ها در یک جهت باشند.

گام بیست و ششم: شکاف‌ها را پر کنید

بعد از چیدن همه ردیف‌ها باز هم شکاف‌هایی روی پای وجود خواهد داشت. برای پر کردن این سوراخ‌ها باید تکه‌های ریواس را کوچک ببرید و رویشان بگذارید. این شکاف‌های دور پای توت فرنگی و ریواس در مرحله بعد با خمیر پوشانده می‌شوند. بنابراین نگران ظاهرشان نباشید.

گام بیست و هفتم: شکر را اضافه کنید

ریواس شیرین نیست و به خاطر اینکه طعمش متعادل بشود، چهار قاشق چایخوری شکر رویش می‌پاشیم. اگر ریواس شما خیلی ترش است، می‌توانید مقدار شکر را بیشتر کنید.

گام بیست و هشتم: کناره‌ها را تا کنید

بسته به ارتفاع توت فرنگی و ریواس ممکن است خمیر کمی بلندتر از مواد داخلش باشد. اگر خمیر شما هم اینطور است آن را به سمت وسط تا کنید.

گام بیست و نهم: خمیر را ببرید

خمیری که برایتان مانده را دوباره با وردنه صاف کنید. این خمیر را به نوارهای ۱.۵ سانتیمتری تقسیم کنید. می‌توانید نوارها را بزرگتر در نظر بگیرید اما کوچکتر نباشد.

گام سی‌ام: خمیر را بچینید

حالا نوارها را به دور پای و روی خمیر تا شده بچینید. اگر از چند تکه خمیر استفاده کردید، لبه‌هایشان را با کمی فشار بهم بچسبانید. حالا کارمان با تزیین پای توت فرنگی و ریواس تمام است.

در ساختنی بخوانید :
دستور تهیه پای سیب کتویی برای یک عصرانه انرژی بخش با رژیم کتوژنیک

گام سی و یکم: تخم مرغ را اضافه کنید

یک تخم مرغ را بشکنید و خوب هم بزنید. سپس با قلم مو آن را روی پای بمالید. به این ترتیب وقتی پای را بیرون بیاورید، خمیر طلایی و براق خواهد شد.

گام سی و دوم: پای را در فر بگذارید

حالا می‌توانید پای توت فرنگی و ریواس را برای پخت در فر بگذارید.

گام سی و سوم: آلارم را تنظیم کنید

فر را روی ۴۵ دقیقه بگذارید. بعد از این مدت بیایید و پای را چک کنید. اگر پای خیلی قهوه‌ای بود و حس کردید زود تغییر رنگ داده، دما را ۱۵ درجه کاهش بدهید. حالا آلارم را روی ۳۵ دقیقه دیگر بگذارید. همیشه چشم‌تان به پای باشد تا مطمئن شوید خوب و درست می‌پزد. این مدت زمان برای فر ما مناسب است اما ممکن است فر شما متفاوت باشد.

گام سی و چهارم: پای توت فرنگی و ریواس را بیرون بیاورید

بعد از اینکه پای پخت و از فر بیرون آوردید، آن را روی توری بگذارید تا سرد بشود.

گام سی و پنجم: قالب کمربندی را باز کنید

ابتدا با چاقو مطمئن شوید پای به قالب نچسبیده باشد و کاملا آزاد باشد. سپس قالب کمربندی را باز کنید و دورش را جدا کنید.

گام سی و ششم: پای توت فرنگی و ریواس آماده است

حالا پای آماده است و می‌توانید آن را سرو کنید. اما اگر می‌خواهید پای خوشمزه‌ و زیباتر بشود، کرم نارگیل را هم به آن اضافه کنید.

گام سی و هفتم: کرم نارگیل را جدا کنید

خیلی آرام شیر نارگیل را از فریزر بیرون بیاورید. اصلا شیر را تکان ندهید. با قاشق لایه کرم روی شیر را بردارید. دو قاشق چایخوری شکر به آن اضافه کنید تا کمی بیشتر شیرین بشود.

گام سی و هشتم: کرم را مخلوط کنید

حالا با میکسر آنقدر کرم و شکر را هم بزنید که به یکدست و فومی بشود. وقتی میکسر را از کاسه بیرون می‌آورید، کرم نباید رقیق و آویزان باشد. اگر رسیدن به این فرم طول کشید، کار را ادامه بدهید و نگران خراب شدن کرم نباشید.

گام سی و نهم: کرم را در قیف بریزید

ماسوره دلخواهتان را به قیف وصل کنید. کرم نارگیل را داخل قیف بریزید و برای تزیین دوباره پای توت فرنگی و ریواس آماده شوید.

گام چهلم: پای را تزیین کنید

قبل از اینکه کرم را روی پای بزنید، صبر کنید تا پای کاملا سرد بشود. این نکته خیلی مهم است و اگر پای گرم باشد، خامه خیلی زود رویش آب می‌شود (مثل تصویر سوم).

تزیین پای با کرم نارگیل را می‌توانید بدون قیف و با دست هم انجام بدهید.

پای توت فرنگی و ریواس آماده است

پخت این پای کمی زمانبر است اما به هیچ وجه سخت نیست. با این وجود شکل و طعم بی‌نظیری دارد و با یکبار امتحان عاشقش می‌شوید.

نوش جان.

منبع