دستور تهیه خمیر نان شیرین و پخت سه نوع نان شیرین خوشمزه

0
13
نان شیرین
نان شیرین

اگر اهل آشپزی و شیرینی‌پزی باشید، باید نان شیرین بلد باشید. پخت نان شیرین خانگی کار دشواری نیست به شرط اینکه بدانید خمیر را چطور آماده کنید. وقتی خمیر خوبی داشته باشید، می‌تواند نان را به هر شکل و با هر نوع مواد طعم‌دهنده‌ای بپزید. در این ساختنی بهترین و ساده‌ترین دستور تهیه خمیر نان شیرین را به شما یاد می‌دهیم.

بعد از آموزش خمیر نان هم سه روش مختلف پخت نان شیرین با خمیر را یاد خواهید گرفت. هر کدام از این نان‌ها به شکل متفاوتی تزیین شده‌اند و طعم‌دهنده‌های متفاوتی دارند. اگر فقط می‌خواهید آماده کردن خمیر را یاد بگیرید، گام دوم را بخوانید. از آنجا به بعد سه روش پخت نان با این خمیر را یاد می‌گیرید که می‌توانید یکی از آنها را انتخاب کنید.

گام اول: مواد لازم برای خمیر نان شیرین

  • ۴۰۰ گرم آرد
  • ۷ گرم مخمر خشک
  • ۱۵۰ میلی لیتر شیر ولرم
  • ۶۰ گرم کره نرم‌شده
  • ۶۰ گرم آرد
  • نوک انگشت نمک
  • یک عدد تخم مرغ
  • یک زرده تخم مرغ

گام دوم: دستور تهیه خمیر نان شیرین

آرد را در کاسه میکسر ایستاده بریزید. وسط آرد یک سوراخ ایجاد کنید و شیر، یک قاشق شکر و مخمر را به آن اضافه کنید. با قاشق روی شیر را با آرد بپوشانید. روی کاسه را با حوله بپوشانید و ۵ تا ۱۰ دقیقه صبر کنید تا مخمر پف کند و فومی بشود.

حالا می‌توانید بقیه مواد خمیر را اضافه کنید: تخم مرغ، سفیده تخم مرغ، بقیه شکر، نمک و کره. سری مخصوص خمیر را به میکسر وصل کنید و خمیر را با سرعت متوسط هم بزنید تا نرم و ابریشمی بشود.

سپس خمیر را روی کانتر بگذارید و به شکل توپ دربیاورید. همانطور که در ویدیو می‌بینید خمیر را خوب ورز بدهید تا شکل بگیرد و یکدست بشود. همینجا بگوییم که می‌توانید تمام مراحل مخلوط کردن و ورز دادن خمیر را با دست انجام بدهید. میکسر فقط کار را ساده‌تر می‌کند.

بعد از ورز دادن، کمی آرد داخل کاسه بریزید و دوباره خمیر را در کاسه بگذارید. روی خمیر هم کمی آرد بپاشید. روی خمیر را با سلفون بپوشانید و صبر کنید تا حجم خمیر دو برابر بشود.
حالا خمیر نان شیرین آماده است و می‌توانید نان دلخواهتان را با آن درست کنید. ما سه مدل شیرمال معمولی، نان شیرین کشمشی-خشخاشی و نان شیرین شکلاتی را به شما یاد می‌دهیم. هر کدام از نان‌ها را هم به یک شکل درست می‌کنیم. شما می‌توانید همین شکل‌ها را با طعم‌دهنده‌های دیگر هم درست کنید.

در ساختنی بخوانید :
دستور تهیه نان باگت خانگی مخصوص هات داگ به روش ساده

گام سوم: دستور تهیه نان شیرمال

خمیر را شکل بدهید

خمیر را روی کانتر آردپاشی شده بگذارید و آن را به سه قسمت مساوی تقسیم کنید. هر تکه را ابتدا به شکل توپ دربیاورید و سپس به شکل ریسمان بلندشان کنید. این سه ریسمان را کنار هم بچینید و از بالا بهم وصل کنید.

ریسمان سمت چپ را بلند کنید و آن را بین دو ریسمان دیگر قرار بدهید. همین کار را برای ریسمان سمت راست تکرار کنید. اینکار را یکی در میان روی ریسمان چپ و راست انجام بدهید تا کل خمیر نان شیرین بافته بشود.

بعد از کامل شدن خمیر، سر دیگرش را هم با کمی فشار ببندید تا بافت باز نشود. دوباره روی خمیر را با دستمال بپوشانید و بگذارید نیم ساعت استراحت کند. دقت کنید خمیر باید در یک جای گرم استراحت کند.

خمیر را آماده کنید

بعد از نیم ساعت که حجم خمیر بزرگ شد، یک زرده تخم مرغ را با دو قاشق غذاخوری شیر مخلوط کنید و با قلم مو روی نان شیرمال بمالید.

نان شیرمال را بپزید

نان را در فری که با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم شده بگذارید تا بپزد. پخت نان را تا وقتی که رویش کاملا قهوه‌ای روشن بشود، ادامه بدهید.

فوت آشپزی: برای اینکه نان شیرمال نرم و لطیف بشود، تعدادی قالب یخ در فر بگذارید.

گام چهارم: نان شیرین کشمشی خشخاشی

مواد لازم

  • ۷۵ گرم کشمش
  • ۲۵۰ گرم دانه خشخاش
  • ۱۲۵ گرم شکر
  • پوست رنده شده یک عدد لیمو
  • نصف قاشق چایخوری پودر دارچین
  • ۵۰ گرم کره نرم شده
  • ۱۳۰ گرم شیر
در ساختنی بخوانید :
با پرینتر سه بعدی و لوله مسی یک چراغ تزیینی متفاوت بسازید

مواد داخل نان را آماده کنید

شیر بجوشانید. بقیه مواد را با هم مخلوط کنید و خوب هم بزنید. سپس شیر را به آنها اضاقه کنید و خوب هم بزنید.

خمیر را تقسیم کنید

همان مقدار خمیر را برای این نان شیرین هم نیاز داریم. اینبار هم خمیر با به سه قسمت مساوی تقسیم کنید. در تصویر ما خمیر نان شیرین را به چهار قسمت تقسیم کردیم چون می‌خواهیم پخت نان خشخاش و سیب را هم یادتان بدهیم. پخت این نان خیلی شبیه نان کشمشی خشخاشی است و به همین خاطر بخش جداگانه ندارد.

خمیر را پر کنید

یکی از سه قسمت را کامل باز کنید و مخلوط کشمش خشخاش را رویش بریزید. اینکار را طوری انجام بدهید که یک حاشیه یک سانتیمتری دور خمیر خالی بماند. خمیر را رول کنید تا به شکل یک ریسمان دربیاید.

اینکار را دو بار دیگر تکرار کنید.

خمیر ببافید

هر ریسمان را از طول به دو قسمت تقسیم کنید. حالا خمیرها را به دو دسته تقسیم کنید و به شکل X روی هم بگذارید. سپس خمیر را طبق ویدیو به شکل نان دربیاورید. روی خمیر را بکشید و بگذارید نیم ساعت استراحت کند.

نان شیرین را بپزید

ابتدا روی خمیری که کمی بزرگ شده، مخلوط شیر و تخم مرغ بزنید. سپس فر را روی دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید و نان را داخلش بپزید. پخت نان را تا وقتی ادامه بدهید که رویش کاملا قهوه‌ای روشن بشود. اگر احساس کردید روی نان خیلی قهوه‎ای شده اما باید کمی بیشتر بپزد، رویش فویل بکشید.

فوت آشپزی: برای اینکه نان شیرمال نرم و لطیف بشود، تعدادی قالب یخ در فر بگذارید.

نان خشخاش و سیب بپزید

خیلی راحت می‌توانید به همین نان سیب هم اضافه کنید. برای اینکار تمام مراحل بالا تا بافت خمیر را انجام بدهید.

اینبار هم سیمان‌ها را از طول نصف کنید. ضخامت هر کدام باید به اندازه شصت انگشت و طولشان ۳۰ سانتیمتر باشد. ریسمان‌ها را دو به دو بهم ببافید. یک سیب را از وسط نصف کنید و دانه‌هایش را دربیاورید. سیب را وسط بگذارید و با خمیر بافته دورش یک دایره بسازید.

در ساختنی بخوانید :
با دستگاه برش لیزری، منجنیق رومیزی بسازید

روی خمیر را بپوشانید و نیم ساعت صبر کنید. سپس این نان شیرین را هم به همان روش قبل و به مدت ۲۵ تا ۳۰ دقیقه بپزید. می‌توانید برای تزیین روی کیک از مایه شکر و برگ گل استفاده کنید.

گام پنجم: نان شیرین شکلاتی بپزید

مواد لازم

  • ۱۲۰ میلی لیتر شیر
  • ۳۰ گرم کاکائو
  • ۳۰ گرم آرد
  • ۱۵۰ گرم شکر
  • یک عدد سفیده تخم مرغ
  • ۱۵ گرم کره
  • ۱۰۰ گرم + ۹۰ گرم پودر شکلات

مواد داخل نان را آماده کنید

شیر را با کاکائو بجوشانید. در یک کاسه جداگانه آرد، شکر و سفیده تخم مرغ را با هم مخلوط کنید. این ترکیب را به شیر داغ اضافه کنید و روی شعله خوب هم بزنید تا متراکم‌تر بشود.

ترکیب را از روی شعله بردارید و کره و ۹۰ گرم شکلات را به آن اضافه کنید. صبر کنید شکلات آب بشود و خوب مواد را هم بزنید. سپس صبر کنید تا این کرم شکلات در دمای اتاق سرد بشود.

خمیر را تقسیم کنید

خمیر نان شیرین را روی یک سطح آردپاشی شده بگذارید. خمیر را به دو قسمت تقسیم کنید و یکی از آنها را به شکل یک مستطیل ۴۰×۳۰ سانتیمتری دربیاورید (با ضخامت ۳ تا ۴ سانتیمتر).

خمیر را پر کنید

کرم شکلاتی را روی نیمی از خمیر بگذارید و یک سانتیمتر حاشیه در لبه‌ها در نظر بگیرید. نیمه دیگر خمیر را روی کرم شکلات تا کنید. خمیر را به شکل نوارهای ۲ سانتیمتری برش بزنید. به ترتیب نوارها را بلند کنید و آنها را به صورت مارپیچ روی سینی فر بگذارید.

نان شیرین شکلاتی را بپزید

روی این مارپیچ‌های شکلاتی را به مدت نیم ساعت با پارچه بپوشانید. سپس رویشان ترکیب شیر و تخم مرغ بزنید. حالا نان‌های شیرین را در فر گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد بپزید.

نوش جان.

منبع