اگر به پخت غذاهای فرنگی علاقه دارید، این نان سرخ‌ کردنی را از دست ندهید. لانگوش یکی از محبوب‌ترین غذاهای مجارستانی است که همه جای این کشور دیده می‌شود. این نان سنتی را می‌توانید با هر نوع خوراکی سرو کنید و حتی آن را شیرین درست کنید.

معمولا روی لانگوش روغن سیر، خامه ترش و پنیر رنده شده تزیین می‌کنند. اما این غذای خیابانی محبوب در مجارستان را می‌توان با هر نوع خوراکی دیگر هم تزیین کرد. درست کردن خمیرش هم بسیار ساده است و نیاز به تجربه آشپزی ندارد.

گام اول: مواد لازم

  • ۵۰۰ گرم آرد
  • ۲۴ گرم مخمر تازه یا ۷ گرم مخمر خشک
  • ۱۵۰ میلی لیتر آب ولرم
  • ۱۵۰ میلی لیتر شیر ولرم
  • یک قاشق غذاخوری نمک
  • یک قاشق چایخوری شکر
  • روغن گیاهی – برای سرخ کردن نان

مواد روی نان لانگوش

  • روغن سیر – برای درست کردن این روغن به سه حبه سیر و ۱۰۰ میلی لیتر روغن آفتابگردان نیاز دارید.
  • خامه ترش
  • پنیر رنده شده
  • نمک

گام دوم: روغن سیر درست کنید

قبل از هر چیز روغن سیر را درست کنید تا زمان کافی برای جا افتادن داشته باشد.

کمی روغن بدون عطر و مزه مثل روغن آفتابگردان داخل یک کاسه بریزید. چند حبه سیر رنده کنید و داخل روغن بریزید تا به خوردش برود. تعداد حبه‌های سیر به حجم روغن بستگی دارد.

گام سوم: مخمر را آماده کنید

برای درست کردن خمیر نان لانگوش ابتدا باید مخمر را آماده کنید. شیر را داخل یک کاسه بریزید و شکر، یک قاشق چایخوری آرد و مخمر تازه یا خشک را به آن اضافه کنید. مواد را مخلوط کنید و تا زمانی که روی سطح مواد حباب شکل بگیرد (بین ۸ تا ۱۰ دقیقه) صبر کنید. در تصاویر بالا می‌توانید این حباب‌ها را روی سطح مخمر ببینید.

در ساختنی بخوانید :
لامپ مهتابی یا فلورسنت را به لامپ LED تبدیل کنید

گام چهارم: خمیر نان لانگوش را درست کنید

آرد، نمک و مخلوط مخمر را در کاسه میکسر بریزید و مواد را با هم مخلوط کنید. آنقدر مواد را هم بزنید تا بافتش کاملا نرم بشود.

بعد از مخلوط شدن مواد، لبه‌های کاسه را بخراشید و تمام آرد را روی یک سطح آردپاشی شده بگذارید. خمیر را برای چند دقیقه با دست ورز بدهید. با کف دست خمیر را از خودتان دور کنید، دوباره به سمت وسط بکشید، ۹۰ درجه خمیر را بچرخانید و این مراحل را آنقدر تکرار کنید که خمیر به شکل یک توپ دربیاید.

خمیر را در یک کاسه بریزید و رویش را با دستمال مرطوب بپوشانید. ۳۰ تا ۶۰ دقیقه صبر کنید تا حجم خمیر دو برابر بشود.

گام پنجم: خمیر را تقسیم کنید

دوباره خمیر را روی یک سطح آردپاشی شده بگذارید و با کاردک آن را به تکه‌های هم‌اندازه تقسیم کنید. معمولا تکه‌های خمیر ۱۰۰ گرمی هستند اما می‌توانید هر اندازه‌ دیگری را انتخاب کنید.

این تکه‌ها را به شکل توپ دربیاورید و دوباره رویشان را با دستمال بپوشانید. اینبار ۱۵ تا ۲۰ دقیقه صبر کنید تا خمیر دوباره کمی پف کند. بعد از استراحت خمیرها، آنها را یکی پس از دیگری صاف کنید و سعی کنید لبه‌ها را گرد نگه دارید. خمیرها باید خیلی نازک باشند و تقریبا زیرشان دیده بشود.

گام ششم: نان لانگوش را سرخ کنید

داخل یک تابه به اندازه عمق ۳ تا ۴ سانتیمتر روغن بریزید و روی دمای متوسط رو به بالا بگذارید تا گرم بشود. یک تکه خمیر کوچک داخل تابه بیاندازید؛ اگر بالا آمد و دورش حباب ایجاد شد یعنی خمیر برای سرخ کردن نان‌ها آماده است.

در ساختنی بخوانید :
دستور تهیه نوکی قارچ و سیر ؛ یک خوراک ایتالیایی لذیذ و سالم

کمی حرارت را کمی کنید و لانگوش‌ها را یکی یکی سرخ کنید. وقتی لبه‌های نان طلایی مایل به قهوه‌ای شد، نان را برگردانید و طرف دیگرش را هم چند دقیقه سرخ کنید تا هر دو طرف طلایی بشوند. بعد از بیرون آوردن نان از تابه، حتما آن را روی دستمال کاغذی بگذارید تا روغنش جذب بشود.

نان لانگوش آماده است

وقتی نان‌ها هنوز داغ هستند، رویشان روغن سیر بمالید و آنها را با خامه ترش و کمی پنیر رنده شده تزیین کنید. ادویه‌های دلخواهتان مثل نمک، فلفل سیاه و … را هم اضافه کنید و از این میان وعده مجارستانی خوشمزه لذت ببرید. اگر طعم سیر این نان را دوست داشتید، توصیه می‌کنیم پخت نان سیر هندی را هم تجربه کنید.

نوش جان.

منبع