دستور تهیه نان بابکا با شکلات فراوان به روش سنتی

0
12
نان بابکا
نان بابکا

نان بابکا یکی از نان‌های سنتی و نیمه شیرین در شرق اروپاست. این نان خانگی خوشمزه را می‌توانید با انواع طعم‌های دارچینی، شکلاتی، میوه‌ای یا ساده درست کنید. در این ساختنی دستور تهیه نان بابکا با شکلات را به شما یاد می‌دهیم که در وعده‌های صبحانه و عصرانه یا به عنوان یک میان وعده کامل قابل استفاده است.

بابکا را می‌توانید به شکل‌های مختلف بپزید. ما مدل پیچی یا بافته را به شما یاد می‌دهیم اما می‌توانید همین خمیر را به شکل‌های دیگر هم دربیاورید یا از قالب‌های شیرینی‌پزی کمک بگیرید.

گام اول: مواد لازم برای نان بابکا

مواد خمیر بابکا

  • ۱/۴ فنجان روغن – می‌توانید از کره هم استفاده کنید.
  • آب – می‌توانید از شیر هم استفاده کنید اما در بابکای سنتی از لبنیات استفاده نمی‌شود.
  • آرد – بهتر است از آرد نان استفاده کنید چون برای ایجاد گلوتن به ورز دادن کمتری نیاز دارد.
  • یک فنجان شکر
  • ۲ تا ۳ سه عدد تخم مرغ
  • ۱/۴ قاشق چایخوری نمک
  • ۱ تا ۲ قاشق چایخوری مخمر

مواد داخل بابکا

  • شکلات
  • کره
  • دارچین
  • فلفل کاین
  • پودر نارگیل

شما می‌توانید طعم‌دهنده‌های مایع داخل بابکا را مطابق ذائقه خودتان تغییر بدهید.

گام دوم: مواد را مخلوط کنید

برای درست کردن خمیر نان بابکا لزوما نباید استند میکسر داشته باشید. البته که این ابزار کارتان را ساده‌تر می‌کند اما بدون آن هم می‌توانید در عرض ۵ دقیقه مواد را با هم مخلوط کنید.

  1. ابتدا ۱/۴ فنجان روغن را داخل کاسه بریزید.
  2. شیر و آب را به نسبت ۵۰/۵۰ به آن اضافه کنید. دو فنجان شیر بریزید و سپس دو فنجان آب جوش به آن اضافه کنید تا در مجموع ۴ فنجان بشوند.
  3. یک فنجان شکر را اضافه کنید.
  4. دو عدد تخم مرغ را داخل کاسه بشکنید.
  5. ۱/۴ قاشق چایخوری نمک بریزید
  6. یک تا دو قاشق چایخوری مخمر را اضافه کنید. هرچه مخمر بیشتری بریزید، خمیر بیشتر باد می‌کند. می‌توانید نیمی از مخمر را همزمان با آرد اضافه کنید تا آب به اندازه کافی سرد شده باشد. نیازی هم به استراحت دادن مخمر نیست چون مخمری که سرد و خشک نگه داشته بشود، همیشه فعال است.
  7. در نهایت نوبت به آرد می‌رسد. آرد را با پیمانه ۱/۳ فنجان اضافه کنید. مقدار آرد بستگی به میزان مخمر و ترکیب شیر/آب دارد. پس همین طور آرد را در اندازه‌های ۱/۳ فنجان اضافه کنید و خوب هم بزنید. وقتی که مواد به خوبی دور قاشق میکسر جمع شدند، دیگر نیازی به اضافه کردن آرد نیست.
در ساختنی بخوانید :
دستور تهیه : خوراک میگو را با سس انبه تند بخورید

گام سوم: خمیر را ورز بدهید

روی سطح کارتان آرد بپاشید و خمیر نیمه خیس را رویش قرار بدهید. خمیر را ورز بدهید تا آرد کاملا به خوردش بروید و مثل تصاویر بالا شکل بگیرد و محکم بشود.

گام چهارم: خمیر را استراحت بدهید

خمیر را داخل یک کاسه بگذارید و رویش را با دستمال خیس بکشید. سه ساعت صبر کنید تا خمیر استراحت کند و حجمش دو برابر بشود.

گام پنجم: خمیر نان بابکا را شکل بدهید

حالا خمیر بابکا آماده است و باید آن را به شکل یک ورق بلند دربیاورید. ابتدا خمیر را با کاردک ببرید و سپس با وردنه کاملا پهنش کنید.

گام ششم: مواد داخل بابکا را آماده کنید

برای آب کردن شکلات از روش بن ماری استفاده می‌کنیم. یک قابلمه بزرگ را با آب پر کنید و یک قابلمه دیگر وسطش بگذارید. شکلات‌ها را داخل این قابلمه بریزید تا با حرارت غیر مستقیم آب بشوند.

کره را هم همزمان با شکلات‌ها داخل قابلمه بریزید تا در حین آب شدن، خوب با هم ترکیب بشوند. وقتی شکلات و کره تقریبا آب شدند، ادویه‌های طعم دهنده را هم اضافه کنید. ما از دارچین، نمک و فلفل کاین استفاده کردیم. شما می‌توانید هر ادویه‌های نان بابکا را تغییر بدهید.

گام هفتم: شکلات را روی خمیر بمالید

حالا مخلوط شکلات را روی خمیر بمالید و پودر نارگیل را رویش بپاشید. اگر روغن یا کره شکلات زیاد نباشد، خیلی زود خشک می‌شود. این نکته را برای دفعات بعدی که خواستید بابکا بپزید، به خاطر بسپارید.

گام هشتم: خمیر نان بابکا را رول کنید

خمیر را از وسط بگیرید و رول کنید. شکلش چندان مهم نیست و فقط می‌خواهیم لایه‌های خمیر شکل بگیرند. خمیر ممکن است به سطح کارتان بچسبد. پس آردپاشی را فراموش نکنید.

در ساختنی بخوانید :
دستور تهیه خمیر نان شیرین و پخت سه نوع نان شیرین خوشمزه

گام نهم: خمیر را ببرید و ببافید

خمیر را با فاصله چند سانتیمتر از لبه بالایی برش بزنید و سپس دو نوار خمیر را بهم ببافید. بعد از اینکه بافت خمیر تمام شد، یک قالب یا ظرف نان را چرب کنید و خمیر را داخلش بگذارید.

گام دهم: نان بابکا را بپزید

  1. ۲۰ تا ۳۰ دقیقه دیگر صبر کنید تا خمیر باز هم پف کند.
  2. بعد از استراحت در ظرف را بگذارید و آن را در فر قرار بدهید.
  3. فر را روی دمای ۴۲۰ درجه فارنهایت روشن کنید. می‌دانید که برای پخت نان نیازی به گرم کردن فر نداریم.
  4. بعد از ۱۰ تا ۱۵ دقیقه دمای فر را به ۳۷۰ درجه فارنهایت کاهش بدهید.
  5. در حین پخت چندبار روی نان اسپری روغن یا کره بپاشید تا رنگش طلایی بماند.

نان بابکا آماده است

حالا می‌توانید این نان سنتی خوشمزه را با انواع مربا یا به تنهایی و با نوشیدنی سرو کنید. نان بابکا را می‌توانید هم سرد و هم گرم میل کنید.

نوش جان.

منبع