اگر دوست دارید گوشت آنقدر بپزد که در دهان‌تان آب بشود و در عین حال لطیف باشد، خوراک گوشت کره ای را از دست ندهید. این خوراک گوشت گاو یک سس غلیظ و مخصوص هم دارد که یکی از خوشبوترین و خوش‌طعم‌ترین سس‌های گوشتی است که تا بحال چشیده‌اید.

خوراک گوشت کره ای با سس مخصوص بپزید
خوراک گوشت کره ای با سس مخصوص بپزید

این نوع غذای  کره ای در آرام پز پخته می‌شود و به همین خاطر دستور پخت بسیار ساده‌ای دارد. می‌توانید قبل از شروع یک روز کاری گوشت را در آرام‌پز بگذارید و وقتی برمی‌گردید یک غذای لذیذ و متفاوت آماده است. این خوراک گوشت معمولا با برنج سرو می‌شود و به همین خاطر برای ذائقه ایرانی بسیار مناسب است.

گام اول: مواد لازم

  1. ۱.۵ کیلوگرم گوشت ران گاو بدون چربی – باید گوشت گاو را تکه تکه کنید و تمام چربی‌هایش را جدا کنید.
  2. یک پیاز طلایی بزرگ – درشت خرد شود.
  3. یک فنجان عصاره گوشت گاو
  4. دو قاشق غذاخوری سرکه برنج
  5. نصف فنجان سس سویا
  6. نصف فنجان شکر قهوه‌ای – مقدار شکر به مقدار شیرینی دلخواه‌تان برای خوراک گوشت بستگی دارد.
  7. یک و نیم قاشق غذاخوری زنجبیل تازه رنده شده
  8. دو تا سه حبه سیر له شده
  9. سه تا چهار غذاخوری آرد ذرت – هرچه مقدار آرد بیشتر باشد، سس گوشت غلیظ‌تر می‌شود.
  10. نصف قاشق غذاخوری روغن کنجد
  11. یک قاشق چایخوری فلفل سیاه
  12. یک چهارم قاشق چایخوری فلفل قرمز – مقدار فلفل را می‌توانید مناسب با ذائقه افزایش بدهید یا آن را حذف کنید.
  13. یک قاشق چایخوری سس سیراچا – می‌توانید از سس‌های تند دیگر استفاده کنید.

برای تزیین و سرو خوراک گوشت کره ای هم از ترکیب زیر استفاده کنید:

  1. برنج بخارپز
  2. دانه کنجد
  3. پیازچه تازه
در ساختنی بخوانید :
دستور تهیه پای شکلاتی و پنیری به روش ساده و با مواد آماده

این مواد برای ۶ تا ۸ نفر کافی است.

گام دوم: گوشت و پیاز را آماده کنید

اگر بخواهید یک و نیم کیلو گوشت ران گاو بدون چربی داشته باشید، باید دو کیلو گوشت بخرید چون این قسمت از گوشت گاو چربی زیادی دارد. بنابراین کمی بیشتر از نیازتان گوشت بخرید تا بعد از جدا کردن چربی‌ها به مقدار کافی گوشت باقی بماند.گوشت را به تکه‌هایی با ضخامت ۴ سانتیمتر تقسیم کنید و هر تکه را خوب بررسی کنید. تکه‌های چربی بزرگ و قابل رویت را جدا کنید و سپس گوشت را به تکه‌های یک سانتیمتری تقسیم کنید.

برای خرد کردن پیاز هم آن را از وسط نصف کنید، از قسمت صاف روی تخته برش بگذارید و پیاز را به شکل تکه‌های نازک و هلالی برش بزنید.

گام سوم: گوشت را در آرام پز بگذارید

حالا همه مواد به جز آرد ذرت، دانه‌های کنجد و پیازچه را داخل آرام‌پز بریزید. به ترتیب مواد مایع، ادویه‎ها، پیاز و در نهایت گوشت را اضافه کنید و خوب مواد را داخل آرام‌پز هم بزنید.
حالا دو برای پخت خوراک گوشت گاو کره ای دو انتخاب دارید:

  1. آرام پز را روی دمای کم و زمان ۷ تا ۸ ساعت تنظیم کنید.
  2. آرام پز را روی دمای زیاد و زمان ۳ تا ۴ ساعت تنظیم کنید. در این روش باید چندبار در حین پخت مواد را هم بزنید چون ممکن است سس به دیواره‌ها بچسبد.
  3. بعد از اتمام زمان پخت هم نباید گوشت را بلافاصله بیرون بیاورید. نیم ساعت صبر کنید و بگذارید گوشت در آرام پز خاموش بماند.
در ساختنی بخوانید :
دستور تهیه پودر چیلی خانگی و کاملا ارگانیک با فلفل های تازه

گام چهارم: سس را غلیظ کنید

بعد از اینکه گوشت را پختید، باید سس را کمی غلیظ کنید تا تمام تکه‌های گوشت را کاملا بپوشاند. آرد ذرت را در یک کاسه جداگانه بریزید و دو تا سه قاشق غذاخوری آب سرد به آن اضافه کنید. آرد را خوب هم بزنید تا به شکل خمیر دربیاید (اگر هنوز آرد خشک است، نگران نباشید. سپس ۴ تا ۸ قاشق غذاخوری از مایع گرم داخل آرام پز به آرد اضافه کنید و خوب هم بزنید تا یک مایه قهوه‌ای روشن ایجاد بشود.

چربی‌هایی که روی سطح آرام‌پز آمده‌اند را خوب جمع کنید و سپس مایه آرد ذرت را به سس داخل آرام پز اضافه کنید و خوب هم بزنید.حالا آرام پز را با دمای بالا برای نیم ساعت دیگر روشن کنید اما اینبار در آرام پز را نبندید. اینکار باعث می‌شود سس کمی غلیظ‌تر بشود و بهتر به خورد گوشت برود.

خوراک گوشت کره ای آماده است

بعد از نیم ساعت پخت مجدد، سس را بچشید و اگر از طعم و غلظتش راضی بودید خوراک گوشت کره ای را با کمی برنج بخارپز سرو کنید. پیازچه یکی از سبزی‌هایی است که عطر و طعم فوق‌العاده‌ای به این خوراک می‌دهد؛ پس تکه‌های پیازچه را فراموش نکنید.

نوش جان!

منبع