شیرینی خوشمزه‌ای که در تصاویر پایین می‌بینید، بامیه ایرانی نیست. این خوراکی دونات اسپانیایی یا چورو است که ظاهرش شبیه به بامیه خودمان است اما بافت و طعم متفاوتی دارد. اگر به شیرینی‌پزی علاقه دارید، با ساختنی همراه باشید و دستور تهیه این خوراکی خوشمزه را یاد بگیرید.

چورو معمولا به صورت گرم و به همراه نوشیدنی‌های داغ سرو می‌شود اما می‌توانید آن را سرد هم میل کنید. ما دستور تهیه چوروی دارچینی را برایتان آماده کردیم که برای فصل زمستان مناسب است اما شما می‌توانید این شیرینی را با طعم‌های دیگر هم درست کنید.

گام اول: مواد لازم

  • ۳۰۰ میلی‌لیتر آب
  • ۱۸۰ گرم آرد ساده
  • ۵۰ گرم کره بدون نمک
  • کمی نمک
  • ۵۰ گرم پودر شکر
  • یک قاشق چایخوری پودر دارچین
  • سه یا دو تخم مرغ متوسط
  • دو قاشق غذاخوری روغن زیتون یا روغن گیاهی
  • یک لیتر روغن گیاهی برای سرخ کردن

با این مقدار مواد اولیه می‌توانید ۶۰ تا ۸۰ عدد چورو با طول ۱۰ تا ۱۵ سانتیمتر بسازید. فرایند آماده‌سازی و پخت هم ۳۵ تا ۴۰ دقیقه طول می‌کشد.

گام دوم: دستور تهیه چوروی دارچینی

آب، کره، دو قاشق روغن، یک قاشق چایخوری شکر و کمی نمک را داخل شیرجوش بریزید و روی شعله بگذارید تا جوش بیاید.

آرد را به این ترکیب اضافه کنید و یک تا دو دقیقه هم بزنید تا مواد کاملا با هم مخلوط بشوند و خمیر شکل بگیرد.

شیرجوش را از روی شعله بردارید و صبر کنید کمی سرد بشود. وقتی گرمای خمیر افتاد، یک تخم مرغ داخل مواد بشکنید و آن را با خمیر مخلوط کنید. ابتدا تخم مرغ را آرام بزنید و سپس اگر توانستید سرعت دست‌تان را بیشتر کنید. وقتی تخم مرغ کاملا با خمیر ترکیب شد، تخم مرغ دوم را هم به همین روش اضافه کنید. بعد از اضافه کردن تخم مرغ‌ها، خمیر نه خیلی سفت و نه خیلی نرم خواهد بود.

در ساختنی بخوانید :
یک قفسه چوبی ارزان با سه کارکرد مختلف بسازید

اضافه کردن درست و به موقع تخم مرغ یکی از مهمترین مراحل پخت چورو است؛ بنابراین اینکار را با دقت به نکات زیر انجام بدهید:

  • اگر خمیر خیلی داغ باشد، تخم مرغ داخلش املت می‌شود یا خمیر طعم املت می‌گیرد.
  • اگر تخم مرغ را از ابتدا خیلی محکم بزنید، تخم مرغ داخل خمیر نخواهد پخت.
  • اگر مخلوط کردن تخم مرغ و خمیر با قاشق چوبی برایتان سخت بود، از دست‌تان استفاده کنید.

روغن گیاهی یا آفتابگردان را داخل تابه عمیق بریزید و روی شعله بگذارید تا گرم بشود.

خمیر چورو را داخل کیسه قیف و ماسوره (یا کیسه زیپ‌دار) بریزید و کمی از خمیر را داخل روغن بریزید. اگر روغن به اندازه کافی داغ شده بود و تکه خمیر به رنگ قهوه‌ای روشن درآمد، می‌توانید سرخ کردن دونات‌ها را آغاز کنید. در ضمن همین الان بهترین موقع است که طعم دونات اسپانیایی را بچشید و اگر لازم دیدید، طعم‌دهنده‌ها را اضافه کنید. برای اینکار باید خمیر را از داخل کیسه بیرون بیاورید اما بهتر از داشتن ۶۰ تا دونات بدمزه است!

خمیر را از داخل کیسه و به طول دلخواه‌تان مستقیما داخل روغن داغ بریزید و با چنگال سرش را ببرید. تابه را کاملا با چورو پر نکنید چون اگر فضای کافی برای سرخ شدن نداشته باشند، بهم می‌چسبند. دو دقیقه صبر کنید تا رنگ شیرینی‌ها به قهوه‌ای روشن برسد و سپس آنها را از روغن بیرون بیاورید. اگر دیدید رنگ شیرینی‌ها به صورت یکدست تیره نمی‌شود، حرارت را کنید.

بعد از اینکه شیرینی‌ها را از روغن بیرون آوردید، آنها را روی دستمال آشپزی یا دستمال جذب روغن بگذارید. بعد از جذب روغن اضافی و وقتی هنوز گرم هستند، چوروها را در پودر شکر و پودر دارچین بغلتانید تا طعم بهتری بگیرند.

در ساختنی بخوانید :
آموزش ساخت مترونوم ساده و دقیق با برد آردوینو

شیرینی چورو آماده است

نوش جان

سس شکلات یکی از بهترین سس‌ها برای این شیرینی خوشمزه است. اگر از این روش برای پخت چورو استفاده کردید، تجربه خودتان را با کاربران ساختنی به اشتراک بگذارید.

منبع