خانه / چگونه بسازیم / خوردنی و نوشیدنی / نان کشمشی و دارچینی لذیذ درست کنید (بدون میکسر)

نان کشمشی و دارچینی لذیذ درست کنید (بدون میکسر)

نان کشمشی و دارچینی یکی از نان هایی است که داغش یک چیز دیگر است! در این ساختنی یاد می گیرید چطور این نان خوشمزه را به یک روش ساده درست کنید. این دستور تهیه نان کشمشی و دارچینی کمی زمان بر است چون از میکسر استفاده نشده است. کیفیت خمیر نان بدون استفاده از میکسر بیشتر میشود و در نتیجه بافت نان هم بهتر میشود.

نان کشمشی و دارچینی بپزید
نان کشمشی و دارچینی بپزید

اگر وقت خواندن متن را ندارید، می توانید آموزش ویدیویی زیر را ببینید. البته توصیه ما این است که متن را هم بخوانید تا جزییات تاثیرگذار در طعم نان کشمشی را هم یاد بگیرید.

گام اول : مواد لازم

  • چهار فنجان آرد نان (508 گرم) – نصف فنجان آرد همه کاره (63.5 گرم) هم برای ورز دادن نیاز دارید
  • نصف فنجان کره آب شده (113 گرم)
  • نصف فنجان شکر گرانول (100 گرم)
  • نصف قاشق چایخوری نمک (2.8 گرم)
  • یک عدد تخم مرغ بزرگ
  • یک و نیم فنجان شیر (360 میلی لیتر)
  • دو و یک چهارم قاشق چایخوری مخمر خشک (6.4 گرم)
  • یک فنجان کشمش (150 گرم)
  • دو قاشق غذاخوری شکر (25 گرم)
  • دو قاشق غذاخوری دارچین (15 گرم)
  • سفیده یک عدد تخم مرغ

وسایل مورد نیاز

  • قاشق چوبی
  • چنگال
  • چند عدد کاسه
  • دو عدد قالب نان پزی 10 در 20 سانتیمتری
  • روغن کانولا
  • پارچه کتان
  • قلم موی آشپزی
  • وردنه

در پخت نان کشمشی و دارچینی علاوه بر رعایت اندازه دقیق همه مواد، باید زمان پخت را هم دقیقاً طبق دستورالعمل پیاده کنید. این نان باید به مدت 30 تا 40 دقیقه در دمای 375 درجه فارنهایت (190 درجه سانتیگراد) بپزید تا توخالی و نرم بشود.

گام دوم : مخمر را آماده کنید

کار پخت نان کشمشی را با فعال کردن مخمر آغاز کنید. شیر را در مایکروویو به مدت 35 تا 45 ثانیه گرم کنید. دمای شیر باید بین 105 تا 115 درجه فارنهایت باشد. سپس مخمر را داخل شیر بریزید. یک قاشق چایخوری از شکر را هم به ترکیب اضافه کنید. حالا مواد را خوب هم بزنید و 5 تا 10 دقیقه صبر کنید تا ترکیب فومی بشود. وقتی مخمر شبیه تصویر آخر شد، آماده استفاده است.

در ساختنی بخوانید :  آموزش ساخت : خودتان هاوربال بسازید

گام سوم : کره را آب کنید

در این مرحله باید کره را آب کنید. ما کره را به مدت 30 تا 40 ثانیه در مایکروویو قرار دادیم تا آب بشود و سپس آن را داخل یک کاسه بزرگتر خالی کردیم. می توانید کره را با روش بن ماری هم آب کنید.

گام چهارم : شکر و بقیه مواد را اضافه کنید

سپس شکر را به کره اضافه کنید و خوب این دو را با هم مخلوط کنید. سپس تخم مرغ را داخل ظرف بشکنید و دوباره مواد را هم بزنید. حالا مخلوط مخمر را اضافه کنید و کاملاً با سایر مواد مخلوط کنید.

گام پنجم : آرد را به تدریج اضافه کنید

آرد را حتماً باید به صورت تدریجی اضافه کنید. هر دفعه یک چهارم آرد را داخل مواد بریزید و با یک قاشق چوبی آن را با مواد مخلوط کنید. بعد از اضافه کردن یک دوم آرد، نمک را داخل مواد بریزید. سپس یک چهارم آرد دیگر را به همراه کشمش ها اضافه کنید و هم زدن مخلوط را ادامه بدهید.

گام ششم : بقیه آرد را اضافه کنید

باقیمانده آرد را اضافه کنید و بگذارید نصف یا یک چهارم فنجان آرد باقی بماند. از این آرد موقع ورز دادن استفاده می کنیم. بعد از اضافه کردن آخرین قسمت آرد، آن را خوب با بقیه مواد مخلوط کنید.

در ساختنی بخوانید :  چند تابلوی نقاشی ساده برای بالای تخت خواب تان بکشید

گام هفتم : خمیر را ورز بدهید

باقیمانده آرد را روی سطح کانتر بریزید و پخشش کنید. برای ورز دادن خمیر، خمیر را به سمت جلو بکشید و یکبار خمیر را تا کنید. سپس با کف دست تان خمیر را فشار بدهید و یک نیم دور بچرخانید. همین فرایند را تکرار کنید و خمیر را به مدت 10 دقیقه ورز بدهید.

گام هشتم : صبر کنید

یک کاسه بزرگ بردارید و کمی روغن گیاهی یا روغن کانولا داخلش بریزید. با انگشت تان روغن را روی دیواره های کاسه بمالید. خمیر را داخل کاسه بگذارید و کمی آن را بچرخانید تا یک لایه روغن نازک رویش را بپوشاند. اینکار نمی گذارد خمیر خشک بشود. یک پارچه نمدار روی کاسه پهن کنید (اینکار هم مانع خشک شدن خمیر میشود). یک ساعت تا یک ساعت و نیم صبر کنید تا خمیر استراحت کند. وقتی حجم خمیر دو برابر شد، خمیر آماده است.

گام نهم : خمیر را نصف کنید

بعد از استراحت کردن خمیر، باید آن را به چند قسمت تقسیم کنید. اندازه و تعداد تکه های خمیر به تعداد قالب های نان تان بستگی دارد. این میزان مواد اولیه برای یک قالب بزرگ یا دو قالب متوسط (10 در 20 سانتیمتر) کافی است. کمی آرد روی کانتر بریزید و خمیر را در اندازه های مناسب تقسیم کنید.

گام دهم : خمیر را رول کنید

تکه های خمیر را روی کانتر با وردنه پهن کنید. سپس مخلوط شکر و دارچین را روی خمیر نان کشمشی بپاشید. مقدار و نسبت دارچین و شکر به ذائقه خودتان بستگی دارد (ما از هر کدام دو قاشق غذاخوری استفاده کرده ایم). می توانید از طعم دهنده های دیگر مثل هل و وانیل هم استفاده کنید. بعد از اضافه کردن طعم دهنده ها، خمیر را با دست رول کنید و دو سرش را به سمت زیر نان فشار بدهید.

در ساختنی بخوانید :  آموزش ساخت مدار خوشبوکننده هوای اتوماتیک ارزان و ساده

گام یازدهم : صبر کنید

خمیر نان کشمشی و دارچینی را طوری داخل قالب بگذارید که درزهایش به سمت پایین باشند. روی خمیر یک دستمال نمدار بگذارید و نیم ساعت صبر کنید.

گام دوازدهم : نان کشمشی را بپزید

یک تخم مرغ را بشکنید و سفیده اش را جدا کنید. با یک چنگال سفیده را بزنید تا کمی پف کند. حالا با یک قلم مو روی سفیده را روی خمیرها بمالید. نان کشمشی را به مدت 30 تا 40 دقیقه در دمای 375 درجه فارنهایت بپزید تا رویش طلایی مایل به قهوه ای بشود. نان وقتی آماده است که وقتی با انگشت تان رویش ضربه می زنید، صدای توخالی بدهد.

نان کشمشی و دارچینی آماده است

نان کشمشی و دارچینی آماده است
نان کشمشی و دارچینی آماده است

درست کردن این نان خوشمزه کمی طول می کشد اما لذت عصرانه های تابستانی تان را خیلی بیشتر میکند. این نان را می توانید با انواع دسرها و مرباهای خانگی سرو کنید. اگر از پختن نان های خانگی لذت می برید، با یک جستجوی ساده در ساختنی می توانید دستور تهیه انواع نان های خانگی را پیدا کنید.

نوش جان!

منبع

خلاصه دستور پخت
recipe image
نام غذا
نان کشمشی و دارچینی لذیذ درست کنید (بدون میکسر)
خاستگاه
زمان آماده سازی
زمان پخت
کل زمان مورد نیاز

بیشتر بخوانید:

آموزش ساخت : با شلوار جین کهنه کیف قمقمه بسازید... هر کس که مرتب به کوهنوردی یا گردش در طبیعت می رود به یک کیف قمقمه مناسب و با دوام نیاز دارید. یک کیف قمقمه مناسب کوهنوردی باید چند جیب کوچک هم داشته ب...
پروژه آردوینو : دستگاه سی ان سی (CNC) بسازید... در این ساختنی قصد داریم طرز ساخت یک دستگاه سی ان سی (CNC) با آردوینو را به شما بیاموزیم. دستگاه سی ان سی یکی از دستگاه های نسبتاً گرانی است که کاربرد ...
تقویم رومیزی شیک و متفاوت بسازید اگر دوست دارید وسایل روی میزتان متفاوت و خاص باشد، همیشه نباید دنبال خریدن باشید.گاهی اوقات فقط با ورود به دنیای DIY است که می توانید خاص ترین وسایل ر...
آموزش ساخت : برای لوازم خانگی تان ریموت کنترل بسازید... نگاهی به ریموت کنترل هایی که در خانه دارید، بیاندازید. خیلی از دکمه های کنترل ها هیچوقت استفاده نمی شوند. فکر نمی کنید بهتر است از آنها استفاده کنید؟ ...
آموزش چرم دوزی : چطور تکه های چرم را تا کنیم؟... اگر شما هم دوست دارید چرم دوزی را یاد بگیرید اما نمی دانید از کجا شروع کنید، این دوره آموزش چرم دوزی برایتان مناسب است. چرم دوزی بیشتر از مهارت نیاز ب...
شمارنده الکترونیکی معکوس با نمایشگر سون سگمنت بسازید... خیلی از کارهایی که برای ساخت پروژه های الکترونیکی انجام می دهیم، نیاز به زمانبندی دقیق دارند؛ مثلاً ساخت برد مدار چاپی. محاسبه مدت زمان قرار گرفتن برد...

درباره عاطفه اسدزاده

عاطفه اسدزاده

عاطفه اسدزاده،یکی از نویسندگان وبسایت ساختنی است.

پیشنهاد می کنیم

با کمترین هزینه دانخوری اتوماتیک و پدالی بسازید

دانخوری اتوماتیک یکی از وسایلی است که نگه داری پرنده ها را ساده تر می …

پاسخ دهید